انواع اصلی قهوه

بوربون و گیشا؛ ویژگی های انواع اصلی قهوه

مجله قهوه – در دنیای قهوه شاید نام قهوه بوربون و گیشا را شنیده باشید، اما آیا تفاوت بین یک بوربون و یک تیپیکا را می‌دانید؟ یا چرا این مهم است؟ اگر به هر یک از این سؤالات “نه” پاسخ داده‌اید، نگران نباشید: امروز با شما انواع قهوه را مرور می‌کنیم و می‌فهمیم چرا آن‌ها مهم هستند، واقعاً چه چیزهایی هستند و همه‌چیز درباره برخی از انواع اصلی قهوه را بازگو می‌کنیم.

چرا متغیرهای قهوه مهم هستند؟

اگر شما یک مصرف‌کننده هستید، ممکن است تعجب کنید که چرا واقعاً باید مجموعه‌ای از برچسب‌ها در خصوص قهوه را بیاموزید.

جواب ساده است. انواع قهوه می‌تواند بر طعم قهوه تأثیر بگذارد. برخی مانند بوربون به خاطر طعم شیرینشان شناخته شده‌اند.

برخی دیگر، مانند گشا / گیشا، به دلیل خصوصیات چای مانند آن مشهور هستند.

اما عطروطعم قهوه فقط به انواع مختلف مربوط نمی‌شود: این در مورد شرایط رشد، فرآوری و سایر موارد نیز صادق است.

منحصربه‌فرد بودن یک قهوه باکیفیت بخشی از مواردی است که این نوشیدنی را بسیار زیبا می‌کند.

شما باید در مورد انواع روش‌های برشته کردن بدانید زیرا آن‌ها هم روی پروفایل طعم تأثیر می‌گذارند و هم اینکه چگونه باید قهوه را رُست یا برشته کرد.

دانه‌های قهوه مختلف اندازه‌های مختلفی دارند: ماراژیپ از نظر ظاهری بسیار بزرگ است، درحالی‌که موکا کوچک است؛ و ازآنجاکه برشته شدن یک تحول بدنی است، چگونگی انتقال گرما در حبوبات از اهمیت اساسی برخوردار است.

شما باید ترکیب بدنی قهوه خود را بشناسید، مخصوصاً زمانی که از قهوه‌های ترکیبی استفاده می‌کنید.

مشخصات، متغیرها و فرهنگ کدام مهم است؟

اکنون می‌دانیم که چرا انواع مهم هستند، بیایید یک‌قدم عقب برداریم.

طبق تحقیقات جهانی قهوه (WCR)، بسیاری از گونه‌های مختلف قهوه –بیش از 100 نوع قهوه- وجود دارد، اما سه نوع اصلی آن عبارت‌اند از: عربیکا، روبوستا و لیبریکا.

کافی‌شاپ‌های تخصصی به‌ندرت چیزی به‌جز عربیکا می‌فروشند و روبوستا را به خاطر طعم تندتر و تلخ‌تر آن نمی‌پسندند، اگرچه برخی از مغازه‌ها پرونده روبوستای عالی را ارائه می‌دهند. لیبریکا نیز معمولاً فقط در فیلیپین مصرف می‌شود.

دسته زیرگونه‌ها، هنگام توصیف گیاهان، تنوع است. گونه‌ها به تغییرات مختلف درون گونه اشاره دارند.

به‌عنوان‌مثال، Caturra انواع Arabica است درحالی‌که Nganda انواع Robusta است. در مورد رقم، این ‌یک نوع قهوه است که توسط انسان در یک مکان کشاورزی ایجاد شده است.

برخی از انواع اصلی قهوه که باید آن‌ها را بشناسید

انواع قهوه در سراسر جهان وجود دارد و ما نمی‌توانیم امیدوار باشیم که انواع اصلی قهوه را فقط در یک مقاله پوشش دهیم.

بااین‌حال، ما می‌خواهیم نگاهی اجمالی به برخی از معروف‌ترین یا قابل توجه‌ترین گونه‌های عربیکا بیندازیم.

تیپیکا

قهوه تیپیکا یکی از ابتدایی‌ترین و مهم‌ترین انواع قهوه است که قرن‌ها قدمت دارد و بسیاری دیگر را به خود جلب کرده است. گونه‌های قابل‌توجه این‌گونه شامل Java، Maragogype و Timor Hybrid هستند.

این گیاه را در آمریکای مرکزی، جامائیکا و آسیا می‌بینید.

WCR آن را به‌عنوان یک قهوه کم عملکرد، باکیفیت بالا و مستعد زنگ‌زدگی و آفات می‌نامد و اغلب توصیف می‌شود که دارای یک اسیدیته تمیز و شیرین است.

انواع اصلی قهوه

قهوه بوربون

بوربون نوعی قهوه باکیفیت متوسط ​​و متوسط ​​است که به دلیل طعم شیرین آن شناخته‌شده است.

بااین‌وجود مقاومت کمی در برابر زنگ‌زدگی برگ، حبه قهوه و سایر بیماری‌ها و آفات دارد. این گیاه معمولاً در بوروندی و روآندا و همچنین در سراسر آمریکای لاتین رشد می‌کند.

چرا باید به بوربون اهمیت دهید؟ به همان دلایلی که باید در مورد تیپیکا بدانید.

ظهور زودرس آن در درخت و تنوع این قهوه به معنای این است که تعداد زیادی از افراد را غرق کرده است. همچنین یک گیاه نسبتاً معمولی است که به دلیل کیفیت خوب از آن تجلیل می‌شود.

قهوه وحشی اتیوپی

درحالی‌که بیشتر انواع قهوه عربیکا از تیپیکا یا بوربون فرو می‌روند، قهوه در اصل از اتیوپی تهیه می‌شود.

در حقیقت، این کشور 95٪ تنوع ژنتیکی قهوه را در اختیار دارد. وقتی می‌بینید که “Heirloom اتیوپی” بر روی یک کیسه قهوه نوشته شده است، به این معنی است که احتمالاً وحشی یا در یک باغ با فرهنگ بسیار کوچک پرورش یافته است.

تیمور ترکیبی

تیمور هیبرید یک قهوه بحث‌برانگیز است، زیرا یک هیبرید خود به خودی Arabica-Robusta است. این قهوه باوجود داشتن طعم و جذابیت، مقاومت بالایی در برابر زنگ‌زدگی برگ قهوه را ارائه می‌دهد.

خریداران تخصصی قهوه می‌توانند نسبت به هر گیاه با داشتن والدین هیبرید تیمور احتیاط کنند – اما برخی از تولیدکنندگان، به‌ویژه محصولاتی که در ارتفاعات پایین قرار دارند و احتمالاً احتمال زنگ‌زدگی برگ قهوه بیشتر است، معتقدند که خطر کمتری دارد که کیفیت و قیمت بالقوه پایین‌تری داشته باشد.

گشا / گیشا

گشا / گیشا در روستای گشا، اتیوپی سرچشمه گرفت، اما تا سال 2003 در پاناما ماند.

از آن زمان، پاناما گیشا به یکی از معروف‌ترین قهوه‌های صنعت قهوه تبدیل شده است و مورداستفاده اکثر فینالیست‌های مسابقات قهرمانی قهوه است.

گیشا دارای مشخصات متمایز است: چای مانند با رایحه گل یاس، شکوفه‌های نارنجی و برگ‌های ترنج و گل‌های ظریف.

انواع اصلی قهوه

انواع اصلی قهوه هیبریدهای F1

هیبریدهای F1 نسل جدیدی از انواع اصلی قهوه هستند که از نظر کیفیت، مقاوم در برابر زنگ‌زدگی، از بازده بالایی برخوردارند.

آن‌ها به‌طورمعمول در مزارع پیشرفته تولید انبوه می‌شوند.

هیبریدهای قابل‌توجه F1 شامل Centroamericano است که موفقیت اخیر در جام برتر نیکاراگوئه را تجربه کرده است.

یکی از مهم‌ترین نکات در مورد هیبریدهای F1، برای تولیدکنندگان این است که به‌طورمعمول گران‌تر و سخت‌تر به دست می‌آیند.

آن‌ها بجای دانه، در گلخانه‌های پیشرفته با آزمایشگاه‌های کشت بافت (کلون سازی) تکثیر می‌شوند.

این امر ضروری است زیرا دانه‌های جوانه‌زده آن‌ها (F2 یا نسل دوم) لزوماً همان خصوصیات گیاه مادری F1 را ندارند، به این معنی که کشاورزان نمی‌توانند به عملکرد گیاه اعتماد کنند.

به همین دلیل، WCR توصیه می‌کند که تولیدکنندگان فقط از مزارع معتبر این قهوه را خریداری کنند.‌

کاتورا

یک جهش طبیعی بوربون است. کاتورا یک درخت کوتوله با عملکرد متوسط، کیفیت متوسط و اندازه متوسط لوبیا است.

این قهوه حساس به زنگ‌زدگی و آفات است و معمولاً در سراسر برزیل و آمریکای لاتین پرورش می‌یابد.

کتوائی

Catuai یک ترکیب از Mundo Novo و Caturra است که دارای بسیاری از مشخصات مشابه Caturra است: عملکرد متوسط، کیفیت متوسط، اندازه متوسط لوبیا، حساسیت به زنگ‌زدگی و آفات و وضعیت کوتوله.

دانستن در خصوص انواع قهوه این امکان را به شما به‌عنوان یک مصرف‌کننده جدی قهوه می‌دهد تا با مشخصات و خصوصیات انواع قهوه آشنا شوید و بر اساس ذائقه خود قهوه موردعلاقه خود را امتحان و انتخاب کنید.

منبع: perfect daily grind

نوشته تانیا نیوتون

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

 

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *