مجله قهوه – قهوه قوی چیست؟ بعضی از افراد از این اصطلاح برای توصیف نوشیدنی غلیظ استفاده میکنند، درحالیکه برخی دیگر آن را با مقدار زیاد کافئین یا رُست تیرهتر قهوه مرتبط میدانند.
تعاریف مختلف زیادی درباره آنچه “قهوه قوی” مینامیم در سرتاسر جهان وجود دارد. ازاینرو مهم است که صاحبان کافهها، باریستاها و رُستر ها بتوانند آنچه را که مردم میخواهند در هنگام درخواست چیز قوی بخواهند درک کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ادراکات مختلف قهوه قوی در سرتاسر جهان، برای فهم بیشتر این امر به تعدادی از متخصصان صنعت مراجعه کردم. این همان چیزی است که آنها برای گفتن در مورد قهوه قوی داشتند.
علم قدرت در قهوه قوی
انجمن تخصصی قهوه قدرت مقاومت را از نظر “مواد جامد محلول” (TDS) اندازهگیری میکند. TDS اندازهگیری غلظت است. این نشان میدهد که چه مقدار قهوه در فنجان ما به آب داغ حلشده است.
ابراهیم سعد مسئول آزمایشگاههای قهوه Torch در عربستان سعودی است. او به من میگوید بدون توجه به مشخصات رُست، “قدرت” را میتوان از طریق مقدار مواد جامد محلول پس از استخراج در یک فنجان اندازهگیری کرد.
درحالیکه TDS رقمی قابلاندازهگیری در اختیار ما قرار میدهد، درک فردی از آنچه “قدرت” نامیده میشود از شخص به شخص دیگر متفاوت است. کلودیا لایت رئیس ایجاد ارزش مشترک در نسپرسو برزیل میگوید: «وقتی کسی چیزی را که درک میکند “قوی” میداند، احساس ماندگاری دردهان آنها ایجاد میکند.»
این باعث تقویت حافظه بویایی میشود – خاطرهای از طعم و بو – که محرک را بهعنوان یک طعم “قوی” درک میکند. به عبارت ساده: هنگامیکه شما چیزی را چشیدهاید، مغز شما این موضوع را در برابر سلیقهها و طعمهای قبلی ارجاع میدهد تا تعیین کند که آیا شما آن را قوی میدانید یا نه.
چگونه مردم قهوه قوی را تعیین میکنند؟
کلودیا میگوید که برزیلیها انتظار دارند که قهوه بهشدت برشته شود. وی میگوید، ازنظر تاریخی، بیشتر قهوههای موجود در بین مردم برزیل برای پنهان کردن نواقص، مورداستفاده قرارگرفته است. کلودیا میگوید: این عقیده وجود دارد که کبابهای تیره «قویتر» هستند و «بسیاری از مارکهای تجاری برای ارتقاء محصولات خود از این ویژگی فرهنگی استفاده میکنند.»
کریستیانا آنچوا، مالک Zero Point Espresso Bar در اسپانیا، میگوید: «وقتی مشتریان یک قهوه قوی سفارش میدهند، یک نوشیدنی با بادی کامل میخواهند.»
به گفته میکالیس دیمیتاکوپولوس، باریستای قهرمان یونان، یک قهوه قوی باید طعم طولانی و به یاد ماندی داشته باشد. وی میافزاید: «برای عموم مردم، بادی ضخیمتر به نوشیدنی ضعیفتر تبدیل میشود.»
توماسو بانجینی یک رُستر در فلورانس ایتالیا میگوید: «بسیاری از افراد اینجا قهوه قوی را با فنجانی مرتبط میکنند که ازنظر عطروطعم و مزه و تأثیر بسیار زیاد دردهان تأثیر میگذارد و نه محتوای کافئین.» به گفته توماسو، ایتالیاییها در یک فنجان قهوه تلخ را مطلوبتر میدانند و به دنبال اسیدیته نیستند.
در اندونزی مشتریان قهوه قوی را «سیاه، گرم و تلخ» میدانند.
در آفریقای جنوبی مردم قهوه قوی را بر اساس «چقدر قهوه تلخ و مدتزمانی که آن را میخورید» تعریف میکنند.
علیرغم تعریف SCA که این قدرت از طریق TDS اندازهگیری میشود؛ واضح است که کلمه «قوی» به معنی چیزهای مختلفی برای افراد مختلف است.
منبع: perfect daily grind
نوشته ایزابل مانی سان مکس
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine
اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news
آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee
آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee
آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting
آشنایی با برندهای قهوه coffee brands
آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee
آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing
آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe
آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary
آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه
آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary
آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee
آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories
آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder
باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista
مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید
آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee
آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee
آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee
با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید
آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee
آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee
آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee
آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee
آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee
کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine
آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee
آشنایی با قهوه ترک turkish coffee
آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press
آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress
آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60
آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee
آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee
آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex
آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot
آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee
آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee
آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee
آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee