اندونزی

بررسی پنج قهوه محبوب اندونزی – قسمت اول

مجله قهوه – قهوه در سراسر دنیا به‌طور متفاوتی رشد و تکامل می‌یابد. ما این را می‌دانیم، درست مثل‌اینکه می‌دانیم یک نوع قهوه که در اتیوپی به‌خوبی رشد می‌کند، ممکن است در اندونزی رشد نکند. عوامل مختلفی مانند رطوبت، بارندگی، نور خورشید، ارتفاع و ویژگی‌های خاک همه در عملکرد و کیفیت گیاه قهوه تأثیر دارند که بر اساس رقم کاشته شده بسیار متفاوت خواهد بود.

به همین دلیل مهم است که در مورد انواع مختلفی که در یک کشور خاص یا یک منطقه در حال رشد هستند، اطلاعات کسب کنید. برای تولیدکنندگان، یک تصمیم اشتباه ممکن است پرهزینه باشد و می‌تواند بر سودآوری مزرعه آن‌ها برای سال‌های آینده تأثیر بگذارد. در کنار زنجیره تأمین، برای تجار، درک انواع قهوه به آن‌ها اجازه می‌دهد تا از مشخصات طعم مورد انتظار خود مطلع شوند و به آن‌ها امکان می‌دهد قیمت‌ها را به‌طور دقیق پیش‌بینی کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد برخی از انواع قهوه که در اندونزی محبوب هستند، با دکتر Retno Hulupi، محقق ارشد اصلاح قهوه گیاهی از انستیتوی تحقیقات قهوه و کاکائو اندونزی صحبت کردم. Retno بیش از 35 سال در بخش قهوه کار کرده است و در این مدت به تولید و انتشار انواع مختلفی که اکنون در قهوه‌های مخصوص اندونزی مشهور هستند، کمک کرده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سخنان وی درباره برخی از محبوب‌ترین انواع اندونزی، ادامه مطلب را بخوانید.

S795

S795 یکی از رایج‌ترین انواع قهوه در اندونزی است. اتفاق‌نظر کلی این است که در هنگام دم کردن، از شربت افرا و شکر قهوه‌ای دارای رایحه‌های متمایز است. این نوع در دهه 1970 از هند به بخش قهوه اندونزی وارد شد. این قهوه معمولاً در بالی و توراجا یافت می‌شود (جایی که مردم محلی آن را ژامبر نیز می‌نامند).

یکی از دلایل محبوبیت طولانی‌مدت S795 این است که به‌راحتی می‌توان آن را کشت. Retno می‌گوید: «S795 انواع قهوه پیشنهادی ما برای کسانی است که تازه کار تولید قهوه را آغاز کرده‌اند. رشد کار سختی نیست، به کود زیادی نیاز ندارد و می‌تواند در سطوح مختلف رشد کند. بااین‌حال، اگرچه دارای نت‌های طعم متمایز است، اما اغلب به‌عنوان‌مثال فنجانی باکیفیت بالا مانند انواع کاتویی تولید نمی‌شود.»

S795 ترکیبی است بین کنت (جهش طبیعی تیپیکا که از هند منشأ می‌گیرد) و گونه لیبریکا که در ارتفاعات بسیار کمتری نسبت به گیاه عربیکا رشد می‌کند. Retno می‌گوید: «این DNA Liberica است که به S795 یک سیستم ریشه‌ای قوی می‌بخشد.»

او می‌گوید به همین دلیل است که S795 گزینه خوبی در طیف گسترده‌ای از اقلیم‌های کوچک اندونزی است. «همچنین لیبریکا است که به این قهوه اسیدیته کمتری می‌دهد و ملایم‌تر است.» بااین‌وجود، کشاورزان باید توجه داشته باشند که علی‌رغم قابلیت اطمینان S795، عملکرد چندان بالایی ندارد.

TIM TIM

در اندونزی، تیم تیم مخفف تیمور تیمور، منطقه‌ای در دامنه جنوبی اندونزی است که قبلاً بخشی از این کشور بود (تیمور شرقی فعلی، همچنین به نام تیمور-لسته شهرت دارد).

تیم تیم، همچنین به‌عنوان Hibrido de Timor شناخته می‌شود، یک تلاقی طبیعی بین عربیکا و روبوستا است که برای اولین بار در اوایل قرن 20 پیدا شد. به دلیل مقاومت زیاد در برابر زنگ‌زدگی برگ قهوه و سایر بیماری‌ها در دهه 1950 محبوب شد.

Retno می‌گوید: «به‌عنوان بخشی از تلاش دولت برای ادغام [تیم تیم] در اندونزی، آن‌ها تصمیم گرفته‌اند آن را در سراسر مناطق در حال رشد عربیکا در کشور گسترش دهند.» بااین‌حال، او اضافه می‌کند که درنتیجه، سازگاری‌های طبیعی در هر منطقه شروع به ظهور می‌کنند.

به‌عنوان‌مثال، در مناطق گایو در سوماترا و اندونزی، تیم تیم Gayo 1 کشت شد که اکنون در سراسر کشور شناخته شده است. برعکس، در تیم بالی، تیم تیم سازگار شد و درنتیجه به تنوع دیگری به نام کوپیول تبدیل شد.

ازآنجاکه تلاقی بین گونه عربیکا- روبوستا است، برخی از صفات هر دو گونه در جام وجود دارد. به‌عنوان‌مثال، بادی زیاد و پررنگ دارد که بسیار یادآور طعم‌های روبوستاست.

تیم تیم همچنین به‌عنوان یک منبع ژنتیکی در پروژه‌های تولیدمثل در سراسر جهان مورداستفاده قرار گرفته است، زیرا گونه‌ای بسیار مقاوم است که هم به آفات و هم به بیماری‌ها مقاوم است. برخی از ارقام حاصل از تیم تیمی که با ارقام دیگر پرورش داده‌شده‌اند، شامل کاتیمور و سرچیمور و بسیاری دیگر است.

منبع perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *