مجله قهوه – کارائیب دارای سابقه طولانی و غنی در تولید قهوه است. از جامائیکا و کوبا گرفته تا هائیتی و جمهوری دومینیکن، خاک و شرایط رشد در مناطق کوهستانی خنک جزایر کارائیب برای پرورش قهوه ایدئال است.
باوجود نقش مهم کارائیب در تاریخ جهانی قهوه، کشت مدرن قهوه در سراسر جزایر در کل داستان متفاوتی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تولید قهوه کارائیب و برخی از برجستهترین ریشههای منطقه، با Rene Leon Gomez از PROMECAFE و Adarian Lherisson از Javae Coffee صحبت کردم که در ادامه بخش دوم آن را میخوانید:
کوبا
اگرچه قهوه از قرن 18 در کوبا کشت میشود، اما در قرن 19 و اوایل قرن 20 به یک تولیدکننده عمده قهوه تبدیل شد.
امروزه تقریباً تمام قهوههای این کشور در کوههای سیرا مائسترا کشت میشود.
قهوه این منطقه بهطورکلی دارای طعمهای شیرین با اسیدیته کم و بادی جسورانه است.
بااینحال، ملی شدن بخش قهوه و انقلاب کوبا شاهد کاهش حجم تولید در اواخر قرن 20 بود. این تنها با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در اواخر دهه 1980 و اوایل دهه 1990 تشدید شد.
اتحاد جماهیر شوروی به دلیل شباهتهای ایدئولوژیک و روابط سیاسی یکی از شرکای تجاری اصلی کوبا بود.
از قرن 21، تولید قهوه کوبا تا حدودی بهبود یافته است. اکنون ازنظر حجم، سی و ششمین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان است.
بااینحال، باوجوداین بهبود، ارقام تولید فعلی حدود 40٪ ازآنچه در اواسط دهه 1950 بود، است.
جامائیکا
بیش از 70٪ از تمام قهوههای تولیدشده در جامائیکا Typica است. بیشتر گیاهان در ارتفاع 1500 مترمربع یا بالاتر پرورش مییابند.
در بخش قهوه، جامائیکا بیشتر به خاطر کوههای آبی (بلومانتین) شهرت دارد که یک منطقه معروف رشد قهوه را تشکیل میدهند که مدتهاست به دلیل داشتن طعمهای بسیار مطلوب شناختهشده است.
امروزه، قهوه بلومانتین جامائیکا ازنظر جغرافیایی شناختهشده و دارای یک گواهینامه جهانی است.
این بدان معنی است که تنها قهوهای که توسط یک سازمان صادراتی دولتی جامائیکا تأیید شده باشد، میتواند بهعنوان قهوه Blue Mountain برچسبگذاری و فروخته شود.
بهطورمعمول دانههای Blue Mountain دارای عطروطعم ملایم و تقریباً تلخی بسیار کمی دارند.
دلیل این امر این است که منطقه کوهستانی بلومانتین از ارتفاعات زیادی برخوردار است و تا 2200 مترمربع افزایش مییابند.
این منطقه به دلیل مقدار بارندگی سالم، دمای خنک و خاک غنی، آبوهوای مناسب برای کشت قهوه را فراهم میکند.
آینده قهوه کارائیب
واضح است که کارائیب شرایط ایدئال برای تولید قهوه را ارائه میدهد.
ازلحاظ تئوری، این امکان وجود دارد که کارائیب از طریق ادامه سرمایهگذاری، نمای خود را در بخش ویژه قهوه افزایش دهد.
بااینحال، مانند سایر افراد در سراسر جهان، تولیدکنندگان قهوه کارائیب با چالشهای زیادی روبرو هستند.
درحالیکه این موارد شامل قیمتهای پایین بازار و مسائل لجستیکی است، اما آبوهوای ایدئال تولید کارائیب همچنین تعداد زیادی بلایای طبیعی ازجمله طوفانهای گرمسیری و زلزله را با خود به همراه میآورد.
آیندهای با ثبات تر میتواند از طیف متنوعی از خریداران حاصل شود. آدریان میگوید:
«عمده قهوههای ما به آمریکای شمالی و مناطقی از آسیا صادر میشود، اما اروپا [اخیراً] بازار موردعلاقه این نوع قهوه بوده است.»
بااینحال، رنه میگوید که نوآوری و ابتکارات گسترده برای بهبود کیفیت و حجم نیز به مقیاس سازی تولید قهوه کارائیب کمک میکند.
«بهعنوانمثال، جامائیکا بسیار متمرکز بر کیفیت در حجم کمتر است، درحالیکه جمهوری دومینیکن حجم بیشتری تولید میکند، اما بهعنوانمثال از کیفیت بالایی نسبت به جامائیکا، برخوردار نیست.»
رنه همچنین اضافه میکند که افزایش آگاهی و مصرف داخلی کلید رشد و توسعه این مناطق رشد قهوه خواهد بود.
«همراه باتجربه تولیدکننده، مصرف داخلی برای رشد و توسعه مناطق کارائیب مانند جمهوری دومینیکن مهم است.»
باوجود چالشهای مختلفی که تولیدکنندگان قهوه کارائیب با آن روبرو هستند، این منطقه به لطف شرایط عالی رشد، ظرفیت قابلتوجهی برای تولید قهوه دارد.
اینکه آیا این پتانسیل در سالهای آینده محقق خواهد شد یا نه باید منتظر ماند.
بااینحال، این منشأ در آینده به کشت قهوه ادامه خواهد داد، به نظر میرسد که تولید همچنان بخشی جداییناپذیر از اقتصاد این منطقه است.
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.