شرایط نامطلوب رشد

بررسی شرایط نامطلوب رشد قهوه – 1

مجله قهوه – بر اساس تحقیقاتی که در سال 2016 انجام شد، طی 30 سال آینده، تغییرات آب و هوایی و شرایط نامطلوب رشد می‌تواند بیش از 50٪ از زمین‌های مناسب کشت قهوه در جهان را از بین ببرد. تغییری مانند این با کاهش مقدار زمین مناسب برای پرورش یک محصول، بر میلیونها کشاورز خرده‌مالک در سراسر جهان تأثیر بسزایی خواهد داشت.

با فرض اینکه اثرات گرم شدن کره زمین کند نشود، تنها راه‌حل توسعه انواع عربیکا است که در شرایط وسیع‌تری رشد خواهند کرد. بااین‌حال، در حال حاضر، تعداد مدعیان بسیار محدود است.

درنتیجه، محققان قهوه در حال همکاری با کنسرسیومی از 17 شریک در سراسر جهان هستند. آن‌ها در مزارع نیکاراگوئه، مکزیک، کامرون و ویتنام حفاری می‌کنند، گیاهان را در آزمایشگاه‌های تحت کنترل محیط در دانمارک، فرانسه و پرتغال پرورش می‌دهند و برای یافتن اطلاعات بیشتر در مورد انواع مناسب، با تحقیقات علمی موجود مشورت می‌کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر، من با ذینفعانی که در این آزمایش‌ها شرکت داشتند صحبت کردم که در ادامه می‌خوانیم:

کاهش تأثیر تغییرات آب و هوایی و شرایط نامطلوب رشد

سوفی لران فیزیولوژیست مولکولی که درزمینهٔ قهوه تخصص دارد و در CIRAD کار می‌کند؛ در خصوص شرایط نامطلوب رشد می‌گوید: «تلاش‌های ما ترکیبی از آزمایش‌های دقیق کنترل‌شده و کارهای میدانی دقیق برای ارزیابی چگونگی واکنش برخی از انواع خاص و به‌ویژه هیبریدهای جدید عربیکا به تغییرات آب و هوایی است.»

برای کنار آمدن با تأثیر تغییرات آب و هوایی، ارقام آینده باید بتوانند در شرایط دقیق‌تر محیط‌زیست، ازجمله خشکسالی‌های شدید، افزایش درجه حرارت شدید و سطح بالاتر CO2، زنده بمانند.

بااین‌حال، باوجود انواع موجود، تولیدکنندگان می‌توانند با استفاده از تکنیک‌های جنگل‌کاری، گیاهان قهوه را در زیر سایه درختان بلندتر پرورش دهند.

مدتی است که مزایای اکولوژیکی قهوه سایه‌دار موردبحث قرارگرفته است. ژان کریستف بریتلر یک محقق قهوه عربیکا است که با CIRAD کار می‌کند. وی توضیح می‌دهد: «گیاهان قهوه زیر درختان بهتر به نظر می‌رسند و این به این دلیل است که آب بیشتر در دسترس است و دما نیز پایین‌تر است.»

درحالی‌که رشد قهوه‌های سایه‌دار به‌طورکلی آب‌وهوای مطلوبی را برای تولیدکننده فراهم می‌کند، بازده محصول می‌تواند تا 40٪ کاهش یابد. این را می‌توان با این واقعیت توضیح داد که گیاهان قهوه‌ای که امروزه به‌طورکلی رشد می‌کنند از اجداد متناسب با شرایط کامل آفتاب و نه سایه پرورش یافته‌اند.

اهداف اصلی پروژه و بررسی شرایط نامطلوب رشد

سوفی به من می‌گوید كه یكی از اهداف اصلی پروژه BREEDCAFS انتخاب و آزمایش انواع متنوعی از نظر كیفیت و بهره‌وری برای سیستم‌های جنگل زراعی مناسب است.

برای یافتن قهوه‌های مناسب، ژان کریستف به من گفت که محققان انواع مختلف را در آزمایش‌های صحرایی در نیکاراگوئه، مکزیک، کامرون و ویتنام ارزیابی می‌کنند. گیاهان رشد یافته در مزرعه ارزیابی می‌شوند و عملکرد زراعی آن‌ها از طریق تعدادی فاکتور از جمله رشد، عملکرد، ترکیب بیوشیمیایی و کیفیت فنجان ارزیابی می‌شود.

وی در خصوص مکزیک، نیکاراگوئه و کامرون می‌گوید که محققان در حال آزمایش انواع ترکیبی عربیکا و ارقام محلی تحت پوشش سایه سبک و سنگین در طیف وسیعی از ارتفاعات هستند. نتایج پس‌ازآن برای برنامه‌های آزمایشی و انتخاب انواع ترکیبی با بازده بالا برای سیستم‌های جنگل‌کاری از جنگل استفاده می‌شود.

در نیکاراگوئه، ژان کریستف گفت محققان به‌طور خاص در حال بررسی اثرات افزایش دما بر روی بلوغ میوه، تراکم لوبیا و کیفیت فنجان هستند.

در این آزمایش‌ها، وی مشخص می‌کند که گیاهان قهوه در بشکه‌های 200 لیتری در ارتفاعات و دماهای مختلف پرورش می‌یابند. به‌عنوان‌مثال گیاهانی که در 1500 مترمربع رشد می‌کنند، عموماً در معرض دمای حدود 5 درجه سانتی‌گراد زیر دمای 750 میلی‌لیتر قرار دارند.

جمع آوری اطلاعات در خصوص شرایط نامطلوب رشد

ژان کریستف به من گفت که تیم نیکاراگوئه در طول این آزمایش‌ها اطلاعات زیادی را جمع‌آوری می‌کند. وی می‌گوید این شامل ویژگی‌هایی است که روی خود گیاه قابل‌مشاهده است (مانند ارتفاع بوته، اندازه گیلاس، عملکرد میوه و غیره). بااین‌حال، این اطلاعات همچنین شامل ژنتیک گیاهی، ترکیب بیوشیمیایی دانه‌ها و کیفیت فنجان است که همه این‌ها به محققان اجازه می‌دهد مکانیسم‌های مولکولی کیفیت قهوه را بهتر درک کنند.

در ویتنام، پیر ماراچینی، محقق در CIRAD و دانشجوی دکتری CIRAD-ECOM، در حال مطالعه نحوه انطباق گیاهان با سیستم‌های خشکسالی در سیستم‌های جنگل زراعی هستند.

پیر و ثوان انواع و اقسام عربیکا را در معرض طیف وسیعی از رژیم‌های آبی قرار داده‌اند (مانند آبیاری، بارندگی نرمال و 30٪ حذف آب) و متعاقباً در همان دوره‌های خشک و مرطوب نقاط اطلاعات یکسانی را ثبت می‌کنند.

پیر می‌گوید، اگرچه تیم وی انواع مختلف ترکیبی را که تحت تنش‌های آبی قرار دارند ارزیابی می‌کند، اما همچنین بر توانایی بازیابی انواع گیاه پس از پایان تنش خشکی تمرکز دارد. در تحقیقات کشاورزی، این به معنای «انعطاف‌پذیری» است.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

گواهینامه قهوه

آشنایی با انواع گواهینامه قهوه –3

مجله قهوه – طی چند قرن اخیر قهوه به یک همراه همیشگی در سراسر کره …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *