مجله قهوه – کنیا شانزدهمین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان ازنظر حجم است و امروزه بهعنوان اصلیت اصلی قهوه شناخته میشود. مناطق در حال رشد در کشور (بهویژه مناطق مرتفع مرکزی آن) خاک غنی، اسیدی و شرایط بهینه برای تولید قهوه ویژه را ارائه میدهند. قهوه کنیا غالباً با اسیدیته درخشان، بادی پر و عطروطعم متمایز در فنجان همراه است. برخی از محبوبترین انواع قهوه کنیا شامل K7، Blue Mountain، Batian، Ruiru 11 و سری SL است.
امروزه، علیرغم بحث زیاد در مورد ارقام جدید و ترکیبی مقاوم در برابر بیماری، انواع SL همچنان در بین تولیدکنندگان کنیا محبوب هستند.
آنها طول عمر خوب، بازده بالا و کیفیت عالی فنجان را ارائه میدهند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این گونهها، با چند متخصص که در زنجیره ارزش قهوه کنیا کار میکنند صحبت کردم که در ادامه بخش دوم این مقاله را با هم میخوانیم:
آیا SL-28 و SL-34 به محبوبیت خود ادامه خواهد داد؟
باوجود متداول بودن در سراسر کشور، گونههای SL تعداد زیادی چالش برای کشاورزان به وجود میآورند.
همانطور که قبلاً ذکر شد، هر دو رقم به شدت در معرض زنگزدگی برگ قهوه، CBD و نماتد در خاک هستند.
بعضي از كشاورزان در اثر خسارت محصولي كه در اثر اين شرايط وارد شده، كل فصول خود را از دست دادهاند.
قابلدرک است که کشاورزان کنیایی همواره هراس این سه را دارند.
جوزف وامبگو یک تولیدکننده عمده قهوه در کنیا میگوید: «CBD برای كشاورزان انواع SL بسیار خطرناک است.
این باعث شد که من فقط نیمی از محصولم را دو سال پیش از دست بدهم … بیشتر کشاورزان همهچیز را از دست دادند.»
برای کنترل مؤثر این مشکلات، مسئله هزینه است.
جوزف میگوید: «ممکن است این ارقام عملکرد بالایی داشته باشند، اما بیشتر پول [حاصل از برداشت] برای نگهداری به مزرعه بازمی گردد.»
وی توضیح میدهد: «ما یك برنامه [فصلی] داریم كه كشاورزان باید برای كنترل زنگزدگی برگ قهوه و CBD دقیقاً آن را رعایت كنند كه این امر باعث ایمنی آنها میشود.»
بااینحال، دنبال کردن این برنامهها بهصورت نامه دشوار است و در کنار کنترل آفات، یک فرآیند پرهزینه و پرمشغله است.
بهطور طبیعی، این بدان معنی است که بین انواع مختلف رقابت وجود دارد.
انواع جدیدتر و مقاومتری مانند باتیان و رویرو 11 در برابر بیشتر بیماریهای اصلی و برخی از آفات مقاوم هستند و باعث میشود ارزانتر نگهداری شوند.
جایگزینی در بین انواع قهوه کنیا
بااینحال، جوزف میگوید که باوجود دور شدن از سری SL، فکر نمیکند که آنها یکشبه از بین بروند.
وی میگوید: «حتی اگر این قهوههای جدید ازنظر مقاومت در برابر بیماری بسیار بهتر باشند، اما من معتقدم [محبوبیت گسترده موجود] به این معنی است كه SL ها برای مدت طولانی در مزارع وجود خواهند داشت.»
باوجوداین مسائل و چالشها، انواع SL امروزه در سراسر کنیا محبوب هستند.
بعلاوه، حتی در مواردی که بهطور کامل کاشته نشود، معمولاً بهعنوان پایهای برای تولید انواع جدید یا حتی تهیه پایه برای پیوند استفاده میشود.
به همین ترتیب، اگر ارقام جدید از ارقام SL (چه از طریق اصلاح نژاد و چه از طریق پیوند) به دست آیند، همچنان برای برخی از ظرفیتها برای دهههای آینده وجود دارند.
باگذشت زمان، این میتواند به این معنی باشد که ما یک «نسل» از خانواده SL را میبینیم که با افزایش مقاومت در برابر آفات و بیماریها، باعث افزایش دوام آنها برای تولیدکننده میشود.
در حال حاضر مشخص است که جذابترین ویژگی انواع SL عملکرد زیاد و کیفیت خوب فنجان است.
مهم نیست که رشد آنها دشوار باشد، این بدان معناست که آنها همیشه یک گزینه مناسب خواهند بود.
طرفداران قهوه مخصوص کنیا در سراسر جهان هنوز میدانند که از SL-28 و SL-34 چه انتظاری باید داشته باشند و هنوز هم مصرفکنندگان و هم رستریها به دنبال این انواع هستند.
به نظر نمیرسد که این ذهنیت بهزودی تغییر کند.
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.