شیرهای گیاهی

بررسی آینده شیرهای گیاهی – 1

مجله قهوه – برای برخی، یک فنجان قهوه بدون شیر کامل نخواهد بود. احساس دهان قهوه را تغییر می‌دهد و تلخی آن را نرم می‌کند. برای دهه‌هاست که از شیر برای ایجاد محبوب‌ترین نوشیدنی‌های قهوه استفاده می‌شود، از فلت وایت و کاپوچینو گرفته تا ماکیاتو و لاته. برای پاسخ و بررسی دلیل محبوبیت زیاد شیرهای گیاهی ، با دو متخصص در این زمینه صحبت کردم که ادامه مطلب باهم دیدگاه‌های آنان را می‌خوانیم:

بااین‌حال، نگرانی‌های روزافزون در مورد تأثیرات زیست‌محیطی و اخلاقی تولید لبنیات باعث شده است که بسیاری از افراد در سال‌های اخیر به دنبال گزینه‌های دیگری باشند.

این امر منجر به افزایش نجومی محبوبیت شیرهای گیاهی ازجمله سویا، بادام، جو دوسر و نارگیل شده است.

تاریخچه مختصر شیر گیاهی

درحالی‌که شیرهای گیاهی افزودنی نسبتاً جدیدی به فهرست کافی‌شاپ‌ها است، اما صدها سال است که وجود دارد.

یکی از اولین نمونه‌های ثبت‌شده شیر بادام است که درواقع در کتاب‌های آشپزی قرون‌وسطایی یافت شده در سراسر اروپا ذکرشده است.

بسیاری معتقدند که این امر پس از انتشار رساله‌ای مسیحی که مصرف لبنیات را در روزهای خاصی از هفته ممنوع می‌کند، رواج پیدا کرد.

این امر جستجوی گزینه‌های فاقد لبنیات را در پی داشت و منجر به کشف شیرهای مغزهای مختلف ازجمله بادام، پسته و فندق شد.

ازنظر تاریخی، شیر بادام با خیساندن بادام آسیاب شده در آب و صاف کردن از طریق پارچه تهیه می‌شد.

بااین‌حال، به دلیل هزینه واردات خارجی، این ماده‌ای بود که بیشتر ثروتمندان از آن لذت می‌بردند

و به‌عنوان یک جایگزین مغذی و ایمن برای شیر گاو تبلیغ می‌شد.

ریشه اولیه شیر سویا

فراتر از اروپا، ما می‌توانیم ریشه اولیه شیر سویا را در چین قرن 14 ببینیم. به‌ویژه، اعتقاد بر این است که یک آبگوشت توفو، معروف به دوفوجیانگ، یک سلف اولیه از شیر سویا بوده است.

بااین‌حال، مدتی بعد بود در خارج از چین ظاهر شد و در اواخر دهه 1700 به ویتنام و ژاپن وارد شد.

شیر سویا برای نخستین بار در 100 سال بعد یعنی در سال 1917 به‌صورت تجاری تولید شد.

در دهه 1980، این شیر در سراسر ایالات‌متحده، اروپا، آسیا و استرالیا در دسترس بود.

فروش ایالات‌متحده در سال 2008 به 1.2 میلیارد دلار رسید، قبل از کاهش شدید ناشی از شایعات در مورد تأثیر شیر سویا بر سلامت انسان و محیط‌زیست.

از اواخر سال 2000، فروش جهانی شیر بادام رشد چشمگیری داشته است.

برآوردها ارزش فعلی بازار جهانی را بیش از 6 میلیارد دلار اعلام کرده و انتظار می‌رود تا سال 2025 دو برابر شود.

فراتر از شیر بادام و سویا، سومین شیر اولیه گیاه را می‌توان صدها سال پیش جستجو کرد: شیر نارگیل.

قرن‌هاست که شیر نارگیل در آشپزی جنوب شرقی آسیا، آفریقا و هند استفاده می‌شود.

امروزه، از آن به طرق مختلف و متنوعی استفاده می‌شود، ازجمله به‌عنوان جایگزین لبنیات در کافی‌شاپ‌ها.

افزایش تقاضای مصرف‌کنندگان برای مواد سالم باعث رشد آن درفروش در سراسر جهان شده است،

درحالی‌که مقدار بالای مواد معدنی و ویتامین آن را به‌عنوان یک جایگزین مناسب برای تغذیه در آورده است.

ظهور شیرهای گیاهی برای باریستا

باوجود افزایش مداوم در اوایل قرن 21، بخش شیر گیاهی در چند سال گذشته فقط رشد شهابی را تجربه کرده است.

تجزیه‌وتحلیل توسط انجمن غذاهای گیاهی نشان داد که فروش شیرهای گیاهی بین سال‌های 2019 و 2020 پنج درصد رشد داشته است که درمجموع 14 درصد از کل فروش شیر در ایالات‌متحده را تشکیل می‌دهد.

گرچه شیر گاو همچنان غالب است، فروش آن تا حد زیادی راکد بوده و در همین مدت فقط 0.1٪ افزایش داشته است.

لورن ویزاگی مدیر بازاریابی انگلستان برای Califia Farms، یک شرکت نوشیدنی گیاهی است که مقر اصلی آن در کالیفرنیا است.

او می‌گوید که این نسل‌های جوان هستند که این روند را به سمت شیر ​​گیاهی هدایت می‌کنند.

لورن می‌گوید: «به‌طورکلی، نسل Z کمتر لبنیات خریداری می‌کند و به غذاهای گیاهی روی می‌آورد.

این به این دلیل است که جوانان به‌طور فزاینده‌ای نگران سلامتی، اخلاق و محیط خود هستند.»

درحالی‌که پاسخ قطعی وجود ندارد، بسیاری از نشریات از سال 1997 در نقطه آغاز تولید نسل Z استفاده می‌کنند.

این بدان معناست که Generation Z، مصرف‌کنندگان در زمان نوشتن این مقاله عمدتاً 24 سال یا کمتر هستند.

شیر گیاهی در اروپا

طبق اطلاعات اخیر شرکت‌های تحقیقات بازار، یک‌سوم افراد 16 تا 24 ساله در انگلیس شیرهای گیاهی می‌نوشند.

در همین تحقیق آمده است که تعداد افرادی که در همان گروه سنی شیر گاو می‌خرند بین سال‌های 2018 و 2019 با 6٪ کاهش (از 79٪ به 73٪) کاهش یافته است.

کامیلا بارنارد بنیانگذار و مدیر بازاریابی Rude Health، یک شرکت نوشیدنی و غلات بدون لبنیات مستقر در انگلستان می‌گوید:

«بیش از نیمی از خریداران جایگزین لبنیات به دلیل اعتبار سازگار با محیط‌زیست در این گروه خرید می‌کنند. ظهور اینترنت و رسانه‌های اجتماعی یافتن این اطلاعات را بسیار آسان کرده است.»

به لطف این افزایش محبوبیت، تعدادی از شرکت‌های تولید شیر گیاهی رشد چشمگیری داشته‌اند.

امروزه شاید یکی از مشهورترین مارک‌های سوئدی Oatly باشد.

اوتلی که در سال 1994 تأسیس شد، پس از ورود به بازار ایالات‌متحده در سال 2016 شاهد جهش چشمگیر در فروش بود.

از آن زمان، دامنه شیر جو دوسر آن‌ها به یک ماده اصلی در بخش قهوه تبدیل شده است و در میان باریستاها و مصرف‌کنندگان محبوب است.

بین سال‌های 2017 و 2018، درآمد Oatly پانزده میلیون دلار افزایش یافت. در انگلستان، تقاضا قبلاً به‌قدری زیاد بوده است که مصرف‌کنندگان کمبود این شیر را در کشور تجربه کرده‌اند.

لورن می‌گوید: «ارزش کل گروه نوشیدنی جو دوسر 90 میلیون پوند است. نوشیدنی‌های باریستای جو دوسر اکنون یک‌سوم کل فروش را تشکیل می‌دهند.»

افزایش محبوبیت Oatly حتی راه را برای شیرهای مخصوص گیاهی باریستا هموار کرده است.

ازآنجاکه شیرهای گیاهی حاوی همان سطح چربی موجود در شیر گاو نیستند، این فرمول‌ها اغلب حاوی تثبیت‌کننده‌ها و چربی‌های اضافه‌شده برای تولید میکرو فوم با کیفیت بالاتر هستند.

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

شیرهای گیاهی

بررسی آینده شیرهای گیاهی – 2

مجله قهوه – برای برخی، یک فنجان قهوه بدون شیر کامل نخواهد بود. احساس دهان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *