مجله قهوه – خواه در حال راهاندازی یک رستری جدید باشید و یا تجهیزات خود را به روز کنید، پیدا کردن دستگاه رست قهوه مناسب میتواند دلهرهآور باشد. علاوه بر در نظر گرفتن فضا و بودجهای که در اختیار دارید، باید مراقب حجم قهوههایی که بهطور منظم تفت میدهید باشید.
اکثر تولیدکنندگان توصیه میکنند که رستریها از ماشین با ظرفیت کامل استفاده نکنند. بهعنوان یک قاعده کلی، آنها توصیه میکنند از حدود 75٪ ظرفیت ذکرشده استفاده کنید (بستگی به سازنده دارد) تا جریان مداوم هوا از طریق رست فراهم شود.
برای تفت دادن و پروفایل نمونه حتی میتوانید به 50٪ ظرفیت یا پایینتر برسید. بااینحال، انجام این کار به این معنی است که شما باید فضای بو دادن را تنظیم کنید زیرا فضای بیشتری در طبل یا کولینگ خود دارید.
در کل، این بدان معنی است که هنگام تصمیمگیری در مورد اندازه دستگاه رست قهوه ، داشتن رویکرد متعادل مهم است. خیلی بزرگ میتواند بهاندازه کوچک بودن نیز مضر باشد. برای بینش بیشتر و تقسیم رستریها به چند دسته مختلف، با نیل ماری از Genio Roasters در ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی صحبت کردم که در ادامه میخوانید:
انتخاب اندازه مناسب دستگاه رست قهوه مهم است
نیل میگوید که در Genio، مشتریان غالباً از جزئیاتی که باید هنگام خرید یک کوره جدید بدانند، بیاطلاع هستند. وی میگوید: «مردم اغلب اندازه كاملاً اشتباه را درخواست میکنند یا از قیمت همه دستگاههای رست ما میپرسند. از نظر من، این به عدم دانش و درک هم در مورد بازار هدف آنها و هم در توانایی فروش آنها اشاره دارد.»
وی میگوید درحالیکه مردم معمولاً بهعنوان روشی برای اطمینان از اینکه توانایی گسترش دارند، به دنبال دستگاه رست قهوه بزرگتر میگردند، این ساده نیست. وی افزود: «بسیاری از مردم تصور میکنند كه برای به دست آوردن سود باید به دنبال یك رستر بزرگ بروند. این افراد تصور میکنند كه فقط برای تفت دادن قهوه برای جامعه محلی به یك دستگاه عظیم نیاز دارند.»
«درنهایت، ارتقای سطح عملکرد شما ساده است، بهشرط آنکه خریدار قهوه داشته باشید. توانایی تفت دادن 5000 کیلوگرم قهوه به این معنی نیست که میتوانید 5000 کیلوگرم قهوه بفروشید. با فروش 1 کیلوگرم، سپس 100 کیلوگرم و سپس 500 کیلوگرم و غیره شروع کنید.» نیل توضیح میدهد. «اغلب، ما خود را متقاعد میکنیم که به دنبال ماشینهای کوچکتر برویم.»
بااینحال، این بدان معنا نیست که در میان افرادی که به دنبال ماشینهای کوچکتر دستگاه رست قهوه هستند اشتباهاتی رخ نمیدهد. نیل میگوید: «در طرف دیگر، افرادی را پیدا کردهایم که فکر میکنند میتوانند یک کباب یک کیلویی خریداری کنند و با آن کسبوکار راهاندازی کنند.»
«کباب کردن یک قهوه با رستر یک کیلویی 15 دقیقه طول میکشد که شاید 30 دلار فروخته شود. برای اینکه بتوانید بهعنوان صاحب مشاغل با این کار درآمد دریافت کنید، باید کل روز پشت دستگاه بایستید. این هیچ فرصتی برای فروش شما باقی نمیگذارد! کباب کردن برابر با درآمدزایی نیست. فروش برابر با درآمدزایی است.»
اندازهها و دستهها در دستگاه رست قهوه
برای اهداف این لیست، ما رستریهای قهوه تجاری را به ظرفیت شش دسته اصلی تقسیم کردهایم: نمونه، دسته کوچک، تجاری کوچک، تجاری متوسط ، تجاری بزرگ و تجاری فوقالعاده بزرگ.
نمونه برشته کننده (50 گرم تا 500 گرم)
همانطور که از نامش پیداست، تمرکز اصلی یک برشته کننده نمونه؛ ارزیابی نمونههای یک قهوه خاص است قبل از اینکه متعهد شوید که مقادیر زیادی از آن را بخرید.
درحالیکه میتوانید قهوه اختصاصی و باکیفیت بالا را که بهصورت دسته کوچک تفتداده شده است، در رسترهای نمونه پیدا کنید، اما برای هرکسی که به دنبال راهاندازی کارگاه رست در مقیاس بزرگ است، کافی نیست.
همچنین در این دامنه تداخل زیادی بین صنعت و تفت نمونه وجود دارد. بسیاری از رستورانهای خانگی اگر قهوه را تفت دهند تا فقط در خانه از آن لذت ببرند، بهطور طبیعی به حداقل ظرفیت پایین میرسند.
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری: بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.