مجله قهوه – درست مثل هر گیاه دیگر، درختان قهوه کنیا نیز تحت تأثیر زمان قرار میگیرند. پس از یک دوره مشخص، آنها به مرحلهای میرسند که تولید و بهرهوری آنها کاهش مییابد.
این تقریباً برای هر موجود زندهای یک اتفاق طبیعی است. بااینحال، این یک چالش قابلتوجه برای میلیونها کشاورز کوچک قهوه ساز در سراسر جهان است.
در ادامه قسمت دوم این مقاله را با هم می خوانیم:
چگونه آن را انجام دهید؟
روش «کار عالی» یک روش تکثیر رویشی است که در آن تولیدکنندگان درختان بالغ عربیکا را از گونههای کم تولید به گیاهان مدرن مانند Ruiru 11 یا Batian – بدون ریشه زدن یا کاشت مجدد تبدیل میکنند.
روند کار نسبتاً سرراست است. تولیدکنندگان درختانی را که قرار است تجدید شوند شناسایی و علامتگذاری میکنند. پسازآن ساكرها (شاخههایی هستند كه از نزدیك پایه گیاه، از سیستم ریشه از زمین خارج میشوند) بر روی این درختان رشد كرده و در صورت لزوم هرس میشوند.
بعد از رسیدن ریشههای سالم به ششماهگی، پیازهای Ruiru 11 یا Batian پیوند داده میشوند. این پیوندها باید یک گره واحد داشته باشند (که نقطه رشد گیلاس است) و ضخامت آن حداقل بهاندازه مداد است.
حداقل باید دو ریشه به هر درخت پیوند زده شود تا احتمال موفقیت افزایش یابد. سپس ناحیه پیوند شده با نوار پلیاتیلن بسته میشود تا پیوندک را در جای خود نگه دارد و اجازه دهد تا با موفقیت بهبود یابد.
پس از بهبود، نوار پلیاتیلن میافتد و این نشان میدهد که یک ساقه جدید رشد کرده است. از اینجا به بعد، این ساقه جدید درست مانند یک ساقه طبیعی درمان میشود و درنهایت شروع به گلدهی و میوه دهی میکند.
بااینحال، درحالیکه رشد میکند، تولیدکننده میتواند از ساقههای دیگر قدیمیتر درخت برداشت کند، به این معنی که آنها در این مدت منبع درآمد خود را از دست نمیدهند.
پسازاینکه ساقههای جدید با موفقیت به ثمر نشست، میتوان درخت قدیمی را از طریق کنده کامل هرس کرد و یک گیاه جدید و پربار از انواع مقاوم به جا گذاشت.
استفاده از کارشناسان درختان قهوه کنیا
درحالیکه برخی از تولیدکنندگان قهوه کنیا این فرآیند را انجام میدهند، اما بهطورکلی توسط کارشناسان کشاورزی واجد شرایط در کنیا انجام میشود. آنها قبل از شروع مراحل پیوند زدن، قبل از شروع مشاوره در مورد معقولترین روش کار عالی، وضعیت فعلی مزرعه را بررسی میکنند.
آنتونی نگونی تولیدکننده قهوه کنیا است که مزرعه خود را از پدربزرگش به ارث برده است. او اخیراً محصولات موجود را با موفقیت به Ruiru 11 «تبدیل» کرده است.
وی میگوید که کارشناسان کشاورزی قهوه کنیا که کار عالی انجام میدهند، مایلند به تولیدکنندگان در مورد فرآیند پیوند که به گفته او بسیار ساده است، آموزش دهند.
وی توضیح میدهد: «کارشناسان وزارت كشاورزی یکبار این كار را برای شما انجام میدهند و سپس به شما نشان میدهند كه چگونه این كار را انجام دهید. این مفید است، زیرا کشاورزان بیشتری این روش را در پیش میگیرند و درنتیجه سود میبرند.»
سارا میگوید: «طی دو سال، مزارع کاملاً نوسازی میشوند، به این معنی که بهرهوری بالاتر با حداقل هزینه انجام میشود. این هدف هر کشاورز است، بنابراین امیدوارم که مردم از این روند نوسازی استقبال کنند. ممکن است کمتر از یک هفته طول بکشد و تأثیرات آن برای همیشه ادامه داشته باشد.»
نتیجه گیری
بهطور خلاصه، این روش به تولیدکنندگان قهوه کنیا این امکان را میدهد تا انعطافپذیری و عملکرد یک مزرعه قهوه را بدون تداخل در الگوهای طبیعی برداشت، بهبود بخشند.
این یک روش عالی برای تغییر گیاهان از یک رقم به گونه دیگر بدون تلاش مجدد برای کاشت مجدد پرهزینه است و این بدان معنی است که تولیدکنندگان میتوانند با رشد گیاهان قدیمی در میان گیاهان جدید، هزینه مالی تغییر نوع را کاهش دهند.
بااینحال، توجه به این نکته مهم است که این روش نباید بدون آموزش و تخصص مناسب انجام شود. حتی اگر نسبتاً سرراست باشد و بسیار سودمند، کار عالی باید ابتدا توسط شخصی انجام شود که صلاحیت این کار را دارد.
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری: بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.