کنیا

اصلاح درختان قهوه کنیا – قسمت اول

مجله قهوه – درست مثل هر گیاه دیگر، درختان قهوه کنیا نیز تحت تأثیر زمان قرار می‌گیرند. پس از یک دوره مشخص، آن‌ها به مرحله‌ای می‌رسند که تولید و بهره‌وری آن‌ها کاهش می‌یابد.

این تقریباً برای هر موجود زنده‌ای یک اتفاق طبیعی است. بااین‌حال، این یک چالش قابل‌توجه برای میلیون‌ها کشاورز کوچک قهوه ساز در سراسر جهان است.

درنتیجه، کشاورزان به دنبال راه‌های پایدار مالی برای حفظ و بهبود دوام محصول خود هستند. درزمانی که بسیاری از تولیدکنندگان قهوه از ثبات مالی برخوردار نیستند، کاشت کامل مزارع یک گزینه مناسب نیست. گذشته از هزینه‌های مرتبط، میوه دادن و سودآوری گیاهان جدید نیز مدت‌زمان زیادی طول می‌کشد.

در کنار کاهش بهره‌وری، تأثیر تغییرات آب و هوایی و سایر عوامل خارجی (مانند بیماری) بدان معنی است که گیاهان مسن و قدیمی ممکن است امنیت درآمدی را که قبلاً ایجاد کرده‌اند فراهم نکنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اوضاع و چگونگی روش کشاورزی جدید معروف به «عالی»، با تولیدکنندگان قهوه در کنیا صحبت کردم که در ادامه با هم می‌خوانیم:

کار بالا در کنیا

در کنیا، رایج‌ترین انواع عربیکا شامل SL28، SL34 و K7 است. این گیاهان، قهوه‌ای باکیفیت خوب تولید می‌کنند و می‌توانند برای مدت‌زمان طولانی تولید شوند.

بااین‌حال، به‌عنوان ارقام سنتی که از دهه‌ها قبل در کشور وجود داشته، به‌طور خاص تولید نشده‌اند تا در برابر تغییرات آب‌وهوا یا الگوهای آب و هوایی غیرقابل پیش‌بینی مقاوم باشند.

درنتیجه، کل فصول محصول در کشور تحت تأثیر قرار گرفته و بسیاری از کشاورزان ازنظر عملکرد محصول و بهره‌وری از گیاهان، متحمل خسارات زیادی شده‌اند.

علاوه بر این، دو نوع رایج در کنیا (SL28 و SL34) به زنگ‌زدگی برگ قهوه و بیماری توت قهوه (CBD) بسیار حساس هستند.

جایگزینی کل مزارع با انواع جدید و انعطاف‌پذیر برای بسیاری از تولیدکنندگان گزینه‌ای مناسب و مقرون به صرفه‌ای نیست. هزینه فرصت برای تولیدکنندگان و همچنین گران‌قیمت آن بسیار زیاد است. این ارقام پس از کاشت تا مدت دو سال کامل (حداقل) شروع به تولید نمی‌کنند.

به همین ترتیب، بسیاری از تولیدکنندگان در کنیا در حال انجام یک روش کشاورزی هستند که در حال حاضر به‌عنوان «کار عالی» شناخته می‌شود. این شامل استفاده از کنده‌های تثبیت‌شده این گیاهان قدیمی و سنتی برای پرورش درختان جدید، مقاوم و بسیار پربار است.

درحالی‌که این ازنظر عملکردی به پیوند شباهت دارد، اما تفاوت عمده این است که کار با عملکرد بالا درواقع به کشاورز اجازه می‌دهد تا برداشت گیلاس را درحالی‌که نوع جدید درحال‌توسعه است ادامه دهند.

روشی آسان برای درختان قهوه کنیا

اصل کار در روش کار عالی بسیار ساده است: سیستم ریشه گیاهان قدیمی و موجود را از قبل ایجاد کنید و آن را با مقاومت در برابر بیماری و عملکرد بالاتر انواع جدید ترکیب کنید. نتیجه؟ یک مزرعه قهوه «کاملاً جدید»، پر از گیاهان مدرن، انعطاف‌پذیر و مولد که از قبل سیستم ریشه‌ای دارند.

دورقمی که معمولاً در کنیا به‌عنوان «پیوندک» (گیاهان جدیدی که روی انواع قدیمی پیوند می‌خورند) استفاده می‌شود، Ruiru 11 و Batian است.

هر دو در برابر زنگ‌زدگی و توت قهوه CBD مقاوم بوده یا تحمل می‌کنند و درنهایت از انواع «كلاسیك» كه از دهه‌ها قبل در كنیا كاشته می‌شود، بازده بیشتری دارند. هر دو پس از گذشت تنها دو سال و در نهایتاً سه سال، باردهی می‌کنند.

سارا وامبوی عضو گروه قهوه Nyumba Kumi می‌گوید: «مردم باید در مورد مزایای این سیستم آموزش ببینند.»

وی می‌افزاید: «برخی از افراد با از بین بردن گیاهان موجود برای کاشت نهال‌های جدید Ruiru و Batian، سه یا بیشتر از محصولات خود را از دست می‌دهند.»

وی توضیح می‌دهد: «این باعث هدر رفتن پول و احساس ناامیدی در برخی افراد می‌شود … بااین‌وجود، با این روش تجدید، مطلقاً از بین نمی‌رود. همچنین مزارع‌های بیشتری در دسترس هستند که برای پیوند زدن محلول‌های Ruiru و Batian را فراهم می‌کنند و این روند را برای کشاورزان عادی بسیار ارزان‌تر و قابل‌دسترسی می‌کند.»

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری: بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *