قهوه ویتنامی

آشنایی با قهوه ویتنامی – 2

مجله قهوه – ویتنام بعد از برزیل دومین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان است. این کشور به دلیل تولید حجم زیادی از روبوستا مشهور است. بااین‌حال، در ویتنام، قهوه چیزی بیشتر از محصول نقدی است – تقریباً در هر گوشه خیابان و در هر شهر مصرف می‌شود؛ اما قهوه ویتنامی فقط به دانه‌های کشت‌شده و صادرشده از ویتنام اشاره نمی‌کند. این نیز نام سبک خاصی از نوشیدنی است که در این کشور یافت می‌شود. قهوه ویتنامی که به‌طورمعمول از دانه‌های روبوستا تهیه می‌شود، با استفاده از یک قطره‌چکان منحصربه‌فرد، معروف به phin درست می‌شود که قهوه را قبل از فیلتر کردن در فنجان، عصاره گیری می‌کند.

در ادامه بخش دوم این مقاله را با هم می خوانیم:

چگونه قهوه ویتنامی تهیه می‌شود؟

قهوه ویتنامی همیشه با فین تهیه می‌شود. این یک قطره‌چکان ویتنامی است که شباهت‌هایی به مطبوعات فرانسه و ریختن استاندارد روی قطره‌چکان فیلتری دارد.

برخلاف اکثر قطره‌چکان‌های دیگر، phin از یک فیلتر فلزی سوراخ‌دار (که روی ظرف آب آشامیدنی قرار می‌گیرد)، یک محفظه دم آوری، بر روی محفظه قرار می‌گیرد تا زمین را کم کند و یک کلاهک که گرما را ذخیره می‌کند تشکیل شده است. از فیلتر کاغذی استفاده نمی‌کند و به‌آرامی نسبت به گزینه‌های دیگر مانند Hario V60 دم می‌کند، به این معنی که قهوه برای مدت طولانی‌تر زمان برای دم آوری نیاز دارد.

برای تهیه یک قهوه ویتنامی، phin را روی ظرف آشامیدنی قرار می‌دهند (اغلب یک لیوان بلند) و قهوه آسیاب شده را به محفظه اضافه می‌کنند.

یک درج فیلتر زمین را دستکاری می‌کند و از یک درپوش برای حفظ گرما استفاده می‌شود. آب داغ را به‌آرامی از بالا ریخته و می‌گذارند تا به مدت 45 تا 60 ثانیه شکوفا شود. سپس بیشتر آب اضافه می‌شود تا وزن دم کامل را تشکیل دهد.

قهوه به‌آرامی به فنجان زیر می‌ریزد (که معمولاً روی یک قاشق خوب شیر تغلیظ شده قرار می‌گیرد).

چند دقیقه طول می‌کشد تا یک فنجان کامل قهوه دم شود.

قهوه یخ زده ویتنامی

برای ایجاد یک قهوه یخ‌زده یا cà phê đá، چند قاشق غذاخوری شیر تغلیظ شده را درون یک لیوان سرو قرار داده و قهوه را بدون اینکه هم بزنید روی آن ریخته و جلوه‌ای لایه‌ای جذاب ایجاد می‌کند.

یخ یا قبل یا بعد از دم کردن برای خنک شدن نوشیدنی اضافه می‌شود.

طعم و مزه متمایز و شیرین قهوه ویتنامی عمدتاً به دلیل عطروطعم دانه‌ها و مشخصات رست است.

لوبیا روبوستا در ویتنام تمایل به رسیدن دارد، بنابراین برای پوشاندن هر اختلاف یا نقص احتمالی، لوبیا برای مدت طولانی تفت‌داده می‌شود و طعم شدیدتری به آن می‌بخشد.

حتی می‌توان طعم‌دهنده‌ها را در حین تفت اضافه کرد، ازجمله کره، قند، وانیل و یا کاکائو.

این چندین ساعت طول می‌کشد و یک کباب تیره تولید می‌کند که غلیظ و دودی است.

درحالی‌که کوره‌های مدرن در صورت دسترسی به لوبیاهای رسیده یکنواخت ممکن است از این فرآیند صرف‌نظر کنند، برخی هنوز ترجیح می‌دهند کره را به تفت‌های خود اضافه کنند تا طعم کمی شیرین‌تری به لوبیا بدهد.

قهوه ویتنامی همچنین به دلیل داشتن حس دهانی بسیار غلیظ و متراکم مشهور است.

درحالی‌که واقعیتی در این مورد وجود دارد، به‌ویژه قهوه خیابانی ویتنامی اغلب با مواد افزودنی دم می‌شود.

بسیاری از فروشندگان خیابانی قهوه نشاسته‌ای مانند ذرت، پودر دانه سویا و حتی کره بیشتری به آن اضافه می‌کنند تا دم‌کرده آن‌ها غلیظ شود.

تنوع محبوب قهوه ویتنامی

ازآنجاکه روبوستای ویتنامی معمولاً تلخ و شدید است، گاهی اوقات با مواد افزودنی ارائه می‌شود تا عطروطعم متعادل‌تری ایجاد کند.

یکی از محبوب‌ترین انواع آن قهوه تخم‌مرغ ویتنامی یا cà phê trứng است.

این کار با نوشیدن قهوه ویتنامی با زرده تخم‌مرغ درست می‌شود.

این نوشیدنی بیشتر در ویتنام شمالی رایج است و با استفاده از زرده تخم‌مرغ مخلوط با خامه و شیر تهیه می‌شود.

سپس این‌ها را روی قهوه می‌ریزند.

این نوشیدنی تقریباً شبیه کاپوچینوی ضخیم‌تر و خامه‌ای‌تر است، اما بیش‌ازحد غنی یا شیرین نیست و بسیار نرم است.

سایر ترکیبات شامل مخلوط کردن قهوه ویتنامی با شیر نارگیل (cà phê cốt dừa)، ترکیب آن با قهوه، یخ و ماست (cà phê sữa chua)

و حتی فقط افزایش مقدار شیر تغلیظ شده مورداستفاده برای ایجاد نسخه سبک‌تر و شیرین‌تری است که مزه‌های تیره‌تر روبوستا (bac xiu) را می‌پوشاند.

دستور ساده قهوه ویتنامی (قهوه روبوستا و شیر تغلیظ شده که به‌شدت دم می‌شود) به این معنی است که می‌توان آن را به روش‌های مختلف متناسب با سلیقه مصرف‌کننده سازگار کرد.

درنهایت، به نظر می‌رسد که قهوه سنتی ویتنامی به این زودی‌ها جایی نخواهد رفت.

نه‌تنها با میراث غنی کشور در تولید قهوه ارتباط تنگاتنگی دارد، نوشیدن قهوه به این سبک منحصربه‌فرد به روشی برای میلیون‌ها نفر در سراسر ویتنام تبدیل شده است.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *