قهوه ویتنامی

آشنایی با قهوه ویتنامی – 1

مجله قهوه – ویتنام بعد از برزیل دومین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان است. این کشور به دلیل تولید حجم زیادی از روبوستا مشهور است. بااین‌حال، در ویتنام، قهوه چیزی بیشتر از محصول نقدی است – تقریباً در هر گوشه خیابان و در هر شهر مصرف می‌شود؛ اما قهوه ویتنامی فقط به دانه‌های کشت‌شده و صادرشده از ویتنام اشاره نمی‌کند. این نیز نام سبک خاصی از نوشیدنی است که در این کشور یافت می‌شود. قهوه ویتنامی که به‌طورمعمول از دانه‌های روبوستا تهیه می‌شود، با استفاده از یک قطره‌چکان منحصربه‌فرد، معروف به phin درست می‌شود که قهوه را قبل از فیلتر کردن در فنجان، عصاره گیری می‌کند.

معمول است که قهوه ویتنامی را با شیر تغلیظ شده درست می‌کنند و غالباً آن را برای تهیه قهوه یخ‌زده ویتنامی که به آن cà phê orá یا cafe da نیز می‌گویند، روی یخ سرو می‌کنند. دم‌کرده حاصل شیرین، غنی و قوی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قهوه ویتنامی و اینکه چگونه تاریخ تولید این کشور این نوشیدنی محبوب را شکل داده است، ادامه مطلب را بخوانید.

تاریخچه مختصری از قهوه در ویتنام

استعمارگران فرانسوی در اواسط دهه 1800 قهوه را به ویتنام وارد کردند و در اوایل قرن 20 به منبع اصلی درآمد این کشور تبدیل شد. تولید در طول جنگ در دهه‌های 1970 و 1980 با مشکل روبرو شد. بااین‌حال، در پایان قرن، به لطف طیف وسیعی از ابتکارات دولت، بهبود یافت.

امروز، قهوه دومین محصول کشاورزی صادراتی با ارزش کشور پس از برنج است. ویتنام سالانه بیش از 30 میلیون کیسه قهوه صادر می‌کند.

قهوه روبوستا 97٪ تولید در ویتنام را تشکیل می‌دهد که تأثیر قابل‌توجهی در شهرت آن در سراسر جهان داشته است. به‌طورکلی این قهوه مقرون‌به‌صرفه، قوی و تلخ است. مصرف‌کنندگان قهوه در مقایسه با عربیکا کیفیت آن را پایین‌تر و مطلوب‌تر می‌دانند.

آن نگوین بنیانگذار Annee’s Caphe Sua Da، یک کافی‌شاپ ویتنامی در کوئینزلند استرالیا می‌گوید: «به دلیل آب‌وهوای مناسب و توپوگرافی در ویتنام، روبوستا به‌طور گسترده‌ای تولید می‌شود. گرچه قهوه ویتنامی سنتی با روبوستا درست می‌شود، این روزها هنوز ترکیبی از روبوستا و عربیکا می‌تواند طعم‌های جسورانه، تلخ و شکلاتی را به شما بدهد که کاملاً با شیر غلیظ مطابقت دارد.»

شیر تغلیظ شده ماده اصلی قهوه ویتنامی است و ده‌ها سال است که در قهوه استفاده می‌شود. استعمارگران فرانسوی این ماده را برای اولین بار به‌عنوان جایگزین شیر تازه مورداستفاده قرار دادند، پس‌ازاینکه دریافتند لبنیات تازه در این کشور به میزان محدود عرضه می‌شود.

قهوه ویتنامی چیست؟

بیشتر کشورها طعم و رسوم منحصربه‌فرد خود را هنگام نوشیدن قهوه دارند. قهوه سنتی ویتنامی نوشیدنی قوی و تلخی است که با استفاده از یک تفت تیره، معمولاً با قهوه روبوستا درست می‌شود. شیر تغلیظ شده اضافه می‌شود و نوشیدنی اغلب روی یخ سرد می‌شود. گاهی اوقات می‌توان آن را با شیر تازه تهیه کرد، اما این معمول نیست.

چن دین صاحب خانه قهوه در سیاتل، واشنگتن می‌گوید: «فقط دو ماده در قهوه ویتنامی وجود دارد: شیر تغلیظ شده و قهوه قطره‌ای؛ اما این یک قهوه قطره‌ای معمولی نیست. ما برای تولید قهوه‌های خود از یک قطره‌چکان (قطره‌چکان) سنتی استفاده می‌کنیم. در اصل یک قطره آهسته است، شبیه ریختن بیش‌ازحد، اما بیشتر طول می‌کشد. ما از لوبیای روبوستا استفاده می‌کنیم زیرا آن‌ها یک طعم قوی، جسورانه و مغذی تولید می‌کنند.»

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *