مجله قهوه – حتی اگر قهوه در پاناما از اوایل قرن 20 رشد کرده باشد، در 20 سال گذشته فقط بهعنوان کشوری که قهوه باکیفیت تولید میکند شهرت پیدا کرده است.
امروزه، عمدتاً به لطف موفقیت قهوه گیشا، پاناما به دلیل تولید قهوه باکیفیت بالا که موردتوجه رسترها، خریداران و باریستاهای رقابتهای بینالمللی قهوه در سراسر جهان است، شناخته شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قهوه پاناما و چگونگی تبدیل شدن پاناما به یک تولیدکننده قهوه خاص، ادامه مطلب را بخوانید.
مناطق تولید قهوه در پاناما
پاناما بهعنوان یک کشور استوایی واقع در امتداد «کمربند قهوه» از آبوهوای مطلوبی برای کشت گیاهان قهوه برخوردار است. طبق آمار USDA، بیش از 80٪ قهوههای تولید شده در پاناما عربیکا است، درحالیکه 20٪ باقیمانده روبوستا است.
روبوستا عمدتاً در مناطق کم ارتفاع، ازجمله کوکل، پاناما اوسته، کلون، وراگواس، هررا، لوس سانتوس، بوکاس دل تورو، پاناما استه و داریین کشت میشود.
بااینوجود، ارتفاعات کوهستانی استان Chiriquí شرایط مناسبی را برای گیاه عربیکا فراهم میکند. شاید مشهورترین آن، شهر کوهستانی Boquete به دلیل کیفیت بالای عربیکای آن شهرت دارد، بخشی از آن به خاطر ارتفاع بین 1000 تا 2800 مترمربع است.
قهوهای که در Chiriquí کشت میشود عمدتاً صادر میشود، درحالیکه گیاه روبوستا که در مناطق دشت پاناما کشت میشود، عمدتاً برای مصارف محلی کشت میشود.
این کشور سالانه حدود 20 میلیون کیلوگرم قهوه مصرف میکند که سرانه آن تقریباً 5 کیلوگرم است. این میزان در بیشتر کشورهای تولیدکننده که مصرف آنها اغلب بین یک تا سه کیلوگرم سرانه است، نسبتاً زیاد است.
استان CHIRIQUÍ
ارتفاعات کوهستانی استان چیریکی ارتفاعی ایدئال برای رشد گیاهان عربیکا را فراهم میکند. سه منطقه اصلی پرورش قهوه در Chiriquí عبارتاند از Boquete، Tierras Altas و Renacimiento.
این استان همچنین در امتداد قوس آتشفشانی آمریکای مرکزی (CAVA) واقعشده است که شامل Volcán Barú است و دارای بالاترین نقطه در کشور دارای ارتفاع 3 هزار و 474 متر از سطح دریا است.
Volcán Barú یک آتشفشان چینهای فعال است که آخرین بار در قرن شانزدهم فوران کرد. این فوران که گمان میرود حدود 450 سال پیش اتفاق افتاده باشد، خاک منطقه اطراف را با تفرا پر کرده است. درنتیجه، امروزه، خاک در مناطق اطراف آتشفشان غنی از مواد مغذی و حاصلخیز است و آن را برای رشد قهوه ایدئال میکند.
منطقه چیریکی نیز از شرایط آب و هوایی منحصربهفرد این کشور بهرهمند است. پاناما بیش از 100 «اقلیم کوچک» را در خود جای داده است، به این معنی که هوا اغلب از منطقهای به منطقه دیگر متفاوت است.
کدام گونههای قهوه در پاناما پرورش مییابند؟
شرایط منحصربهفرد پاناما به تولیدکنندگان این امکان را میدهد تا انواع مختلفی با کیفیت بالا، ازجمله کاتویی، کاتورا، Maragogype، Pacamara و Mundo Novo و بسیاری دیگر را پرورش دهند. بااینحال، امروز، پاناما بیش از هر چیز بیشتر با یک نوع مرتبط است: قهوه گیشا.
علیرغم اینکه قهوه پانامایی با گیشا مرتبط است، این نوع از اتیوپی ناشی میشود و از دهه 1960 تنها در پاناما رشد میکند. گیشا دارای یک پروفیل فنجانی با شیرینی خوب و اسیدیته روشن است و اغلب دارای رایحهای میوهای و گل است.
Francisco Serracín مالک Don Pachi است. خانواده وی تقریباً 150 سال در پاناما قهوه تولید کردهاند. او میگوید که پدر او، به نام Francisco Serracín (اما معروف به “Don Pachi”) بود که در وهله اول انواع گیشا را به پاناما معرفی کرد.
دون پاچی بنیانگذار چیزی به نام برنامه ویژه در وزارت توسعه کشاورزی پاناما بود. دون پاچی همچنین مدتی را در مرکز تحقیقات و تحقیقات آموزش کشاورزی گرمسیری (CATIE) در کاستاریکا گذراند و در آنجا بذر گیاهان مختلف گیاه گیشا را دریافت کرد که بعداً به پاناما آورد. وی سپس بذرها را بین سایر تولیدکنندگان توزیع کرد.
منبع: perfect daily grind
نوشته مانوئل اترو
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine
اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news
آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee
آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee
آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting
آشنایی با برندهای قهوه coffee brands
آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee
آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing
آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe
آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary
آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه
آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary
آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee
آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories
آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder
باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista
مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید
آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee
آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee
آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee
با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید
آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee
آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee
آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee
آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee
آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee
کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine
آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee
آشنایی با قهوه ترک turkish coffee
آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press
آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress
آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60
آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee
آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee
آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex
آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot
آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee
آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee
آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee
آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee