قهوه در پاناما

آشنایی با قهوه در پاناما – قسمت دوم

مجله قهوه – حتی اگر قهوه در پاناما از اوایل قرن 20 رشد کرده باشد، در 20 سال گذشته فقط به‌عنوان کشوری که قهوه باکیفیت تولید می‌کند شهرت پیدا کرده است.

امروزه، عمدتاً به لطف موفقیت قهوه گیشا، پاناما به دلیل تولید قهوه باکیفیت بالا که موردتوجه رسترها، خریداران و باریستاهای رقابت‌های بین‌المللی قهوه در سراسر جهان است، شناخته شده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قهوه پاناما و چگونگی تبدیل شدن پاناما به یک تولیدکننده قهوه خاص، ادامه مطلب را بخوانید.

انجمن تخصصی قهوه پاناما

اگرچه گونه گیشا در دهه 1960 وارد پاناما شد، اما تنها در سال 1997 بود که انجمن تخصصی قهوه پاناما (SCAP) ایجاد شد.

اعضای مؤسس SCAP تصمیم گرفتند تا قهوه را در مزارع خود بجای بازده بالا، با تمرکز مجدد بر کیفیت، کاشت کنند. این تولیدکنندگان همچنین یاد گرفتند که قهوه را فنجان کنند و به‌نوبه خود در مورد واریته هایی که می‌کارند انتخاب و تمرکز بیشتری داشته باشند.

در سال 1998، یک سال پس از تأسیس SCAP، رقابت بهترین‌های پاناما (BOP) متولد شد. در سال 2001، BOP اولین حراج آنلاین بین‌المللی خود را برگزار کرد که در آن خریداران از سراسر جهان برای قهوه‌های پاناما پیشنهاد دادند.

این حراج‌ها باعث مواجهه بیشتر قهوه پانامایی (و بنابراین پاناما به‌عنوان مبدأ) شد. در آن زمان، دستیابی به قیمت‌های 2 دلار آمریكا برای هر پوند برای تولیدكنندگان یک موفقیت محسوب می‌شد.

رسیدن به یک نقطه چرخش

ویلفورد لاماستوس جونیور تولیدکننده نسل چهارم قهوه می‌گوید که به لطف قهوه گیشا و BOP، صنعت سال‌به‌سال به رشد چشمگیر خود ادامه داده است.

ویلفورد می‌گوید: «در آن زمان، قیمت قهوه به دلیل کیفیت آن و به این دلیل که توانسته بود در مسابقات برنده شود، افزایش داشت.»

درحالی‌که بسیاری از خانواده‌های تولیدکننده قهوه گیشا را از دون پاچی خریداری کردند، این پرایس و دانیل پترسون از Hacienda La Esmeralda بودند که برای نخستین بار آن را به قیمت رکوردشکن فروختند. در BOP 2004، یک گیشا از شرکت Hacienda La Esmerelda با قیمت تاریخی 21 دلار در هر پوند فروخته شد.

ویلفورد توضیح می‌دهد: «بعدازاین بازار به فکر انواع بود. تأکید بر انواع از همان روز آغاز شد، زمانی که [خریداران] فهمیدند که تنوع منحصربه‌فرد و خاصی وجود دارد.»

رکورد شکنی های قهوه در پاناما

سه سال بعد، در سال 2007، قهوه دیگری از Hacienda La Esmerelda با شکستن رکورد 130 دلار آمریکا عدد سه رقمی را شکست و Hacienda La Esmerelda در ده سال آینده چهار رکورد دیگر در حراج را شکست.

بااین‌حال، بعد از سال 2017، این Lamastus Family Estates بود که دو رکورد بعدی را ثبت کرد. در سال 2018، یک پوند گیشا آن‌ها به 803 دلار آمریکا فروخته شد و در سال 2019 با قیمت 1029 دلار در هر پوند، سد چهاررقمی را شکست.

از سال 2014، هرسال رکورد قیمت هر پوند شکسته شد. علی‌رغم این واقعیت که بیماری همه‌گیر Covid-19 به معنای کاملاً مجازی بودن BOP 2020 بود، اما همچنان موفق به شکستن رکوردهای جهانی شد.

بااین‌حال، نه Lamastus Family Estates و نه Hacienda La Esmerelda رکورد جدیدی را در BOP 2020 ثبت کردند. در عوض، این رکورد توسط یک گیشا شسته شده از Finca Sophia بود که رکورد جدید جهانی قهوه فروخته‌شده در یک حراجی را با قیمت خیره‌کننده 1300.50 دلار آمریکا ثبت کرد.

این واقعیت که این رکورد اکنون برای شش سال متوالی شکسته شده است، نشان‌دهنده رشد باورنکردنی قهوه مخصوص پاناما و میزان تأثیرگذاری انواع گیشا است.

فرهنگ قهوه برای مصرف‌کنندگان پانامایی

قبل از سال 2000، مصرف قهوه مخصوص در پاناما به میزان حداقل بود. بااین‌حال، از زمان افزایش تعداد کافی‌شاپ‌های خاص در سراسر کشور، تغییرات عظیم در بخش تولید منعکس شده است.

آلبرتو برمودز بنیانگذار و رستر در Café Unido در شهر پاناما می‌گوید که کافه یونیدو در سال 2014 باهدف به اشتراک گذاشتن این قهوه‌های انحصاری و باکیفیت پاناما با مصرف‌کنندگان و درنتیجه اتصال آن‌ها با تولیدکنندگان، درهای خود را باز کرد.

آلبرتو می‌گوید که فکر می‌کند تغییر نسلی وسیع‌تری ایجاد شده است. او می‌گوید که مصرف‌کنندگان جوان‌تر در معرض آزمایش قهوه خود هستند، درحالی‌که نسل‌های قدیمی تصور متفاوتی از «خوب» بودن یک قهوه دارند.

آلبرتو می‌گوید: «این کاملاً متفاوت است … [قهوه مخصوص پاناما] به‌جای طعم‌های تیره قهوه‌های برشته شده سنتی، نت‌های گلدار، میوه‌ای و جالب‌تر ارائه می‌دهد.»

وی اضافه می‌کند که فکر می‌کند اخیراً تعداد علاقمندان خانگی در پاناما افزایش‌یافته است که به گفته وی برای صنعت گسترده‌تر مثبت است. او می‌گوید: «وقتی قهوه را خود درست می‌کنید، بهتر آن را می‌فهمی و بیشتر از آن قدردانی می‌کنی.»

در زمان نوشتن مقاله، پاناما رکورددار گرانترین پوند قهوه فروخته‌شده در یک حراجی است. علیرغم واقعیتی که در دنیای قهوه‌های خاص نسبتاً جدید است، این یک انتخاب برای بسیاری از قهرمانان و تولیدکنندگان قهوه است.

با پیشرفت، بزرگترین چالش صنعت قهوه پاناما ادامه نوآوری خواهد بود. بااین‌حال، نیاز به ادامه مصرف داخلی و هدایت مصرف‌کنندگان قهوه پانامایی برای تبدیل‌شدن به «سفیران» قهوه باکیفیت تولیدشده در کشورشان وجود دارد.

منبع: perfect daily grind

نوشته مانوئل اترو

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *